Skip to main content

Bine te-am regăsit!

Astăzi, printre obișnuitele noutăți din marketing, tech și business, vrem să te invităm laaa… teatru! 😉🎭 Dacă nu știi prin ce locuri ai mai putea ieși cu prietenii, poți intra pe platforma noastră theatrum.ro și îți planifici acolo întreaga experiență la teatru.

Selectezi tu data, ora, orașul și teatrul în funcție de preferințele tale, et voila! E-atât de simplu. Și poți chiar să îți faci listă cu actorii preferați, iar de fiecare dată când aceștia au reprezentații, vei primi notificare!

Până una-alta, lectură plăcută! 📰👀


În ediția de azi:

  • Noi emoji-uri la orizont! 🚢
  • Decorul de pe Pinterest, direct la tine acasă.
  • Spotify chiar își dorește să păstreze podcastul lui Joe Rogan. Atât de mult încât a eliminat muzica lui Neil Young.
  • Câteva tips-uri dacă vrei să ai mai multe like-uri pe Instagram.
  • Deep dive: cum să faci ca emailurile trimise de tine să nu ajungă în spam.
  • Se lansează Instagram Subscriptions în SUA.
  • Email marketing-ul se schimbă datorită/din cauza iOS 15.
  • Elon Musk oferă unui tânăr 5000 de dolari ca să oprească un cont de Twitter. Tânărul îi cere 50.000.
  • iPhone-urile ar putea deveni terminale de plată.
  • Campanie: nu mai avem nevoie de monștrii de sub pat. Telefoanele le-au luat locul.

Citește totul mai jos, iar dacă ți-a plăcut, recomandă-ne și prietenilor tăi 📣. 


Digital & Media

🔸 Noul site personal nu este deloc un site. Vedetele Instagram și TikTok ajută la transformarea simplelor pagini link-in-bio în display-uri extinse, interactive.

🔸 Când va apărea iOS 15.4, va include 37 de emoji-uri noi, inclusiv o față care se topește, o față care salută, o radiografie și o buză mușcată. Și cu toate astea, în 2022 nu avem emoji cu o chitară acustică. 😩🎸

🔸 Folosește corect dimensiunile pentru imaginile de pe social media! Ghidul ăsta cu dimensiunile anului 2022 de la Hootsuite o să te ajute.

🔸 Spotify a eliminat muzica lui Neil Young după ce artistul le-a dat un ultimatum: să-l aleagă pe el sau pe Joe Rogan. Ulterior, Apple Music a lansat un nou playlist numit „We Love Neil”.

🔸 Twitter a anunțat că toate gazdele Spaces își pot înregistra acum chat-urile, atât pe iOS, cât și pe Android.

🔸 Vrei mai multe like-uri pe Instagram? Specialiștii în marketing au descoperit o formulă pentru imaginea perfectă.

Pe baza a 147.963 de imagini de pe Instagram, un grup de cercetători de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, au stabilit care sunt acele criterii responsabile pentru numărul mai mare de like-uri pe Instagram. Acestea sunt cele 6 caracteristici de care ai putea să ții cont când postezi imagini:

🎨 Complexitatea culorilor: bogăția culorilor din imagine — în esență, mai puțin înseamnă mai mult și îți aduce mai multe aprecieri.

🔆 Entropia de luminanță: sună pompos, știm, dar este vorba doar de intensitatea luminii din imagine – cu cât mai mult, cu atât mai bine!

🏺 Fără multe obiecte: în loc să înghesui multe lucruri diferite într-o singură fotografie, cel mai bine este să ai cât mai puține obiecte în cadru.

🏳️ Densitatea marginilor: se referă la raportul dintre marginile și conținutul imaginii, iar imaginea ideală găsește un echilibru aproape perfect între cele două. Imaginează-ți un steag mare în fața unei clădiri cu ferestre – nici modelele complicate, nici fundalurile uriașe de culoare solidă nu ajută.

🧱 Dezordine vizuală: cu cât este mai puțin uniform vizualul, cu atât mai bine – asta în general. Gândește-te la un zid de cărămidă versus un zid de graffiti. Simplitatea extremă poate obține și ea like-uri.

📐 Asimetria în aranjarea obiectelor: trăsătura direct legată de generarea mai multor like-uri? Câtă simetrie, atât verticală, cât și orizontală, conține o imagine.

🔸 Pinterest a lansat o nouă funcție AR care permite utilizatorilor să vadă cum arată articolele de decor și mobilier în casele lor.

🔸 Instagram testează Instagram Subscriptions în SUA. Creatorii vor putea să ofere urmăritorilor lor acces plătit la Stories și videoclipuri exclusive pe Instagram Live.

Abonații vor primi, de asemenea, o insignă specială care îi va ajuta să iasă în evidență în secțiunea de comentarii și în căsuțele de email ale creatorilor.

Creatorii își pot alege propriile prețuri. Există 8 variante de preț din care să alegi, începând de la 0,99 dolari pe lună până la 99,99 dolari pe lună.

🔸 iOS 15 pune capăt tracking-ului ratei de deschidere și aduce o schimbare fundamentală în cadrul practicilor de e-mail marketing, vechi de 20 de ani. Pentru a ajuta email marketerii să navigheze schimbarea, Omnisend introduce Opens Are Dead — un centru unic pentru cele mai recente știri, cele mai bune practici și thought leadership legate de schimbarea pe care iOS 15 o provoacă în peisajul de e-mail marketing.

🔸 Meta (Facebook) vrea să folosească mici expresii umane pentru a crea o lume virtuală de reclame personalizate:

👁️ mișcări ale pupilei;
🕺🏻 poziții ale corpului;
👃🏼 grimase ale nasului etc.

Meta ar vrea să le folosească pe baza unei analize a zeci de patente acordate recent companiei-mamă a Facebook.

Meta a patentat mai multe tehnologii care folosesc datele biometrice ale utilizatorilor pentru a alimenta ceea ce vede utilizatorul și pentru a se asigura că avatarurile lor digitale sunt animate în mod realist.

Datele indică faptul că Meta vrea să profite de lumea sa virtuală, cu reclame hiper-targetate și conținut sponsorizat. Acestea includ magazine virtuale de unde utilizatorii pot cumpăra bunuri digitale sau articole care corespund bunurilor din lumea reală și care au fost sponsorizate de branduri.

🔸 Meta lansează avataruri 3D îmbunătățite și extinde utilizarea avatarului pe Instagram.

🔸 Instagram, după ce i-a făcut un preview ca funcție viitoare în anunțul său despre extinderea videoclipurilor care pot fi remixate pe platformă, acum și-a prezentat noul display al fluxurilor live. Ele vor fi programate pe profilurile creatorilor și vor oferi o altă modalitate de a crește gradul de awareness al viitoarelor transmisiuni live în aplicație.


Cum să faci ca emailurile trimise de tine să nu ajungă în spam

E-mailul se schimbă în lumea marketingului, mai ales din punct de vedere al obiectivelor. O mare parte provine din schimbarea de privacy și tracking (la tine ne uităm, iOS 15). Dar există multe practici pe care le poți aborda în mod activ și „în culise”, pentru a evita să ajungi în Spam sau Promotions(pe Gmail).

1. Solutiile tehnice

Asigură-te că ai noțiunile tehnice de bază pentru a-ți crește capacitatea de livrare a e-mailului. Lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajusta e-mailul:

  • Folosește extensii de domeniu precum „.com” sau „.io” și abrevieri de adrese web utilizate în țara ta.
  • Tratează numele de domeniu ca pe un nume real în unele cazuri („[email protected]”).
  • Folosește protocoale de identificare pentru furnizorii de servicii de e-mail: SPF (Sender Policy Framework), DKIM (DomainKeys Identified Mail) și DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance).
  • Pentru a-ți proteja reputația de acțiunile altor e-mail marketeri, setează un cod de urmărire și o adresă URL personalizată.
  • Asigură-te că serverul de email nu este unul shared. În acest mod, nu vei fi afectat dacă alte companii/oameni trimit spam-uri folosind domenii de pe același server.

2. Lista înseamnă totul

Listele cărora le trimiți emailuri influențează reputația expeditorului. Așadar, iată cum să te asiguri că listele sunt clean, cu o bună reputație și predispuse să fie active:

  • Adună mai mult decât adresa de e-mail. Roagă-ți subscriberii și potențialele lead-uri să-și furnizeze și numele și prenumele. Așa afli cu o mai mare ușurință dacă este fals, de la vreun bot. Există instrumente care te ajută să depistezi acest lucru dacă este necesar. Cu cât contactele sunt mai relevante, cu atât mai bine.
  • Adresele „riscante” și către care nu pot fi livrate emailuri ar trebui șterse des. Folosește un tester de spam sau elimină manual toate acele „scăpări” (în general, vrei să țintești la o rată de respingere mai mică de 2%).

3. Creează conținut non-spammy

Conținutul care strălucește depinde de industria și publicul tău, dar iată și câteva modalități de a evita conținutul de tip „spam”:

  • Păstrează emailul personal, dar simplu și direct.
  • Folosește link-uri HTTPS fiabile, sigure.
  • Nu te baza doar pe imagini.
  • Păstrează preferințele de abonare/dezabonare ușor de găsit în corpul emailului.

Citește aici instrucțiunile complete Folderly, în special pentru a afla mai multe despre protocoalele de e-mail.


Business & Tehnologie

🔸 Apple lucrează la un nou serviciu care ar permite iPhone-urilor să devină terminale de plată fără hardware extern. Mișcarea ar putea sa afecteze gigantul de plăți Square, care oferea până acum dispozitive prin care puteai transforma iPhone-ul într-un POS.

🔸 Efortul ambițios al Facebook de a aduce criptomonedele maselor a eșuat. Compania își va închide proiectul de crypto, Asociația Diem, conform Wall Street Journal.

🔸 Popularul joc de puzzle Wordle este achiziționat acum de The New York Times. Suma exactă nu este publică, dar putem spune că au plătit aproape 1 milion de dolari pentru un fisier HTML ceva mai complex. Cum ți se pare?

🔸 Pe pagina de joburi Meta, există acum de 6 ori mai multe locuri de muncă listate pentru Oculus decât pentru Messenger, Instagram și WhatsApp combinate. Privind lucrurile în profunzime, rolurile AR/VR cuprind 21% din toate joburile enumerate. Doar 1,6% sunt în domeniul advertising tech.

 

 

🔸 HBO Max se lansează în alte 15 țări pe 8 martie 2022, printre care și România, a anunțat marți WarnerMedia.

🔸 Google, care a anunțat anterior că toate conturile G Suite vechi, gratuite, ar trebui să treacă la o versiune plătită, a dat înapoi după ce utilizatorii afectați și-au exprimat nemulțumirea.

🔸 El Salvador suferă atât de unbanking, cât și de underbanking. Adică: aproximativ 70% din populație nu are acces la un cont bancar tradițional. Portofelul crypto Chivo ajunge acum la aproape 4 milioane de salvadorieni.

🔸 Elon Musk a oferit 5000 de dolari unui utilizator de Twitter în vârstă de 19 ani, Jack Sweeney, pentru a elimina @ElonJet, un cont care folosește roboți pentru a-i urmări și monitoriza în mod public avionul privat. Când Sweeney i-a cerut lui Musk ceva mai mulți bani – 50.000 de dolari, mai exact – cel mai bogat om din lume a spus că se va gândi la asta. În mod șocant, Musk nu a dat încă niciun răspuns și a blocat utilizatorul.

🔸 Apple News introduce primul său newsletter local zilnic pentru Bay Area din San Francisco și explorează în mod activ extinderea ofertei în alte orașe. Newsletter-ul, care amintește de un ziar local, include articole de top despre știri locale, sport, politică, restaurante și multe altele.

🔸 Iată cum sunt manipulate smart contracts pentru a fura crypto.


Noii monștri 👀👹

 

Sursa foto: AdWeek

Compania spaniolă de optică Multiópticas vrea ca părinții să înțeleagă ororile pe care prea mult timp petrecut în fața ecranului noaptea le poate provoca copiilor (și nu numai).

Compania a început o campanie pentru a evidenția consecințele folosirii telefoanelor mobile înainte de a merge la culcare, inclusiv insomnie, miopie, ochi uscați și dureri de cap.

Creat de LLYV, spotul TV intitulat „Nuevos Monstruos” (Noii monștri) prezintă imagini cu monștrii în profesii noi, care și-au pierdut vechile locuri de muncă în care speriau copiii. Jobul le-a fost furat de telefoane – acum ele sunt cele care noaptea întrerup somnul copiilor.

Au fost proiectați și produși 7 monștri, fiecare având un loc de muncă nou în lumea reală: mătură străzile, livrează mâncare, sunt paznici în parcări, lucrează în supermarket.